skip to Main Content

ıslah dilekçesi örneği

  VAN ASLİYE HUKUK MAHKMESİ HAKİMLİĞİNE

                                         ( Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla)

DAVACI         :                      T.C No  :  

ADRES           :    Halil ağa Mah. Hacı Sabah Şavur Cami

                             İPEKYOLU/VAN.

VEKİLİ           : Av. Gökhan BAŞKURT 

 Adres              : Selim bey Mah. Kale Yolu Üzeri Hukukçular İş Merkezi Kat: 4 No :30   İPEKYOLU /VAN

DAVALILAR  :     Tarım Madencilik San. Ve Tic. Ltd. Şti.   ADRES             : Erciş Yolu Üzeri Van Bölge Trafik Karşısı KONU              : Ayıplı Mal ve Hizmetten  dolayı  uğranılan  zararın tahsili istemi.

DAVA DEĞERİ   :  2000 TL. ( Fazlaya ilişkin dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla olay tarihinden itibaren işleyecek olan ticari faizi ile birlikte şimdilik aracın motorunda  meydana gelen hasardan dolayı yedek parçaların değişim bedeli olarak 1000 TL,Ayrıca  bu  hasarlardan dolayı araçta meydana gelen değer kaybı için 1000 TL nin davalıdan tahsili talebimizden ibarettir.

                                                                                                     AÇIKLAMALAR :

 1 – Müvekkilim 14.12.2016 tarihinde 34 LA 6585 plakalı Hyundai Tucson İx 35 marka aracından ,  indikten kısa bir süre sonra aracı park halindeyken , aracın motor kısımlarından dumanların yükseldiğini fark etmiştir. Daha sonra çevresindekilerin de yardımıyla aracın motor kısmında çıkan yangını zor bela söndürmüşlerdir. Müvekkilim aracını daha sonra VAN ili Ahsen Otomotiv Hyundai Yetkili Servisine getirmiştir.Araç Yetkili servisteyken yangının hangi sebepten dolayı çıktığı araştırılmaya başlanmıştır. Yangının sebebinin ortaya çıkarılması için EKSPER görevlendirilmiştir.Yetkili EKSPER tarafından araç detaylıca incelenmiş aracın motorunda meydana gelen yangının sebebini ve araçta meydana gelen hasarı gösteren ekspertiz raporu düzenlenmiştir.Sayın eksper raporunda şu hususları belirtmiştir.

              Müvekkilim aracını satın aldıktan sonra aracın orijinal donanımı dışında Prins Marka otogaz dönüşüm sistemi taktırmıştır.Bu LPG sistemi Van ilinde bulunan Bayi  Oğul Otogaz da takılmıştır.. Araca sonradan takılan aracın motor kısmında benzin yakıtı ile otogaz yakıtının  motora iletilmesini sağlayan mekanizma kısmından benzin yakıt sızıntısı sebebiyle , motor üzerine sızan benzin parlamış ve aracın motor kısmı yanmaya başlamıştır.Bu yangının sebebini sayın eksperinde belirttiği gibi sonradan takılan LPG sisteminde bulunan teknik bir arızadan dolayı ve gerekse ilgili mekanizmaların güvenli bir şekilde montaj edilmemesinden dolayı ortaya çıktığı açıktır. Dolayısıyla hem sonradan takılan LPG sistemi ayıplıdır.Hem de yapılan yanlış montajla sunulan hizmet ayıplıdır. ( EK 1 )

             Müvekkilimin aracında meydana gelen hasar sayın Eksperinde belirttiği gibi gerek motor elektrik tesisatı  hem de hasar gören diğer motor yedek parçalarının onarımı mümkün değildir.Bu yüzden zarar gören motor yedek parçalarının değiştirilmesi gerekir.

            Sayın eksper zarar gören parçaları ve bu parçaların  değişim bedeli olarak ;

  

        – Kontrol Tesisatı       11.080.69  TL.

        – 4 Adet Bobin              983.48.    TL

        – Isı Koruyucu               478.04.    TL.

        – Boru                            211.58     TL.

        – Motor Üst Kapak        523.65    TL

        – Elektrik işçilik Bedeli  600.00    TL

        –  KDV                         2.497.93    TL

   Yani müvekkilimin  toplamda   16.375.37  TL zararının olduğunu belirtmiştir.

                 Müvekkilim aracına takılan bu LPG sisteminin ayıplı olması hem de montajından kaynaklanan hatalardan dolayı , aracının motor kısmı yanmış maddi olarak zarara uğramıştır.Bu olaydan ve meydana gelen zararlardan LPG şirketi  OĞUL OTOGAZ Tarım Madencilik San ve Tic Ltd Şti  sorumludur.Zira kendileri tarafından hem ayıplı mall takılmış hem de ayıplı hizmet sunulmuştur.

                      Müvekkilim ilgili zararının karşılanması için Oğul OTOGAZ Tarım ve Madencilik LTD ŞTİ ye yazılı olarak ihbarda bulunmuş.Kendileri müvekkilin zararını karşılayacaklarını belirtmişler fakat karşılamamışlardır. ( EK  2 )

                                Müvekkilimin aracının motorunda meydana gelen hasarları gösteren ilgili EKSPERTİZ raporlarını ve aracın resimlerini ( EK 3 ) de dilekçeme ekleyeceğim.Bu olaydan dolayı müvekkilimin aracında meydana gelen hasarlı yedek parçaların değişim bedelinin ve aracında meydana gelen değer kaybının ayıplı mal satan ve ayıplı hizmet sunan davalı şirket tarafından karşılanması gerekir. Ayrıca araçta meydana gelen değer kaybının belirlenmesi için bilirkişi görevlendirilmesi talebimizdir.Ayrıca mahkemece zararımız tam olarak belirlendikten sonra kısmi olarak açtığımız davamızı ıslah edeceğiz. Müvekkilimin uğramış olduğu bu zararların karşılanması için iş bu davayı açmak zaruri olmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER        :   Tüketici Kanunu, Borçlar Kanunu , TKHK ve İlgili Mevzuat.

DELİLLER                       :  Bilirkişi İncelemesi ,Ekspertiz raporu , Araca ait hasarı gösteren resimler,Müvekkilimin kanuni süresi içinde ilgili şirketlere yazılı ihbarı , Prins Marka otogaz dönüşüm sistemi montaj belgesi ,Sürücü belgesi fotokopisi,Tanık,Her türlü yasal delil.

NETİCE-İ TALEP             : Açıklanan ve re’sen gözetilecek nedenlerle;

                         1 –  Davamızın  KABULÜNE,

                        2 – Fazlaya ilişkin dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla , aracın   motorunda çıkan yangından kaynaklı meydana gelen hasardan dolayı yedek   parçaların değişim bedeli olarak şimdilik  1000 TL nin olay tarihinden    itibaren  işleyecek ticari faizi ile birlikte davalıdan TAHSİLİNE,Fazlaya ilişkin dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla , aracın

Motorunda çıkan yangından dolayı , araçta meydana gelen değer kaybı nedeniyle  şimdilik 1000 TL nin olay tarihinden itibaren işleyecek ticari faizi ile birlikte davalıdan TAHSİLİNE ,

  • Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı taraf üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim…..

 

                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                      DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                                                    Av.Gökhan BAŞKURT

EKLER –

1 – EKSPERTİZ RAPORU.

2  – Müvekkilin Yazılı İhbarı.

3-   Hasar Resimleri.

4-   S ü r ü c ü Belgesi Fotokopisi.

5  – Prins Marka Otogaz D ö n ü ş ü m sistemi montaj belgesi.

6 –  Vekaletname.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj
Whatsapp
Merhaba