skip to Main Content
Anlaşmalı Boşanma Protokolü – Van Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı boşanma protokolü – van anlaşmalı boşanma avukatı

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR     :

1)       P                                                                  T.C. Kimlik No :

Adres   :

     2)  Y                                                                     T.C Kimlik  No  :

Adres   :

KONU              : Anlaşmalı boşanmaya ilişkin olarak hazırlanmış ve taraflarca imzalanmış protokolün sayın mahkemeye sunulması hakkında.

                         Taraflar 2012 yılından beri evli olup , bu evlilikten 21.03.2014 doğumlu B , MÜŞTEREK  çocukları olmuştur. 10 yılın sonunda taraflar, evlilik birliğinin temelden sarsılması ve şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmaya karar vermişlerdir. Bu anlaşma doğrultusunda boşanmanın gerçekleşmesi için sayın mahkemeye başvurma gereği duymuşlardır.

                         Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını ve müşterek çocuğun durumunu düzenleyen , işbu protokolü 05.04.2022  tarihinde imzalamış, VAN 2. Aile Mahkemesinin 2022/1 E numaralı dosyasına anlaşmalı boşanma protokolünü sunmuşlardır.

PROTOKOL MADDELERİ :

                    Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan taraflar, boşanma isteğinde bulunup , aşağıdaki hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul etmişlerdir.

1-) VELAYET                     :

                   Tarafların evliliğinden olma müşterek çocukları  Betül Sena 2014 doğumludur. B velayetini anne P  alacaktır. Baba  Y , müşterek çocukları  Betül Senayı her ayın 1. Ve 3 cumartesileri sabah 08:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında görebilecektir.  Belirlenen günlerin dışındaki görüşme taleplerinin, velayet hakkını kullanan eşe en az bir gün önceden telefonla haber verilmesi gerekmektedir. Çocuk ile kişisel ilişki kurulması konusunda taraflar birbirlerine sorun çıkarmayacaklardır.

2-) NAFAKA VE TAZMİNAT      :

                    Y kızı B için  eğitim-öğretim masrafları ve her türlü bakım giderleri için 2500 TL iştirak nafakası ödeyecektir. Betül Sena  18 yaşını doldurmasından sonra yardım nafakası şeklinde , ilgili nafakanın ödenmesine devam edilecektir. Nafakalar her ay velayet hakkını kullanan  anne P nun ZİRAAT BANKASI  banka hesabına , iştirak nafakası şeklinde belirtilmek suretiyle her ayın 15’inde düzenli olarak yatırılacaktır.  Belirlenen meblağ, her yıl, ortak çocuğun ihtiyaçları ve nafaka yükümlüsü eşin gelir durumu göz önünde bulundurulmak kaydıyla, her yıl ÜFE –TÜFE oranında artırılacaktır. Ortak çocuğun/çocukların ihtiyaçlarında haklı veya beklenmedik nedenlerle meydana gelecek olağanüstü artış veya nafaka yükümlüsü eşin gelirinin beklenmedik ölçüde artması halleri müstesnadır. Ancak, bu hallerde dahi, artırım oranı, yıllık ÜFE – TÜFE oranını geçemez.

3-) MAL PAYLAŞIMI               : P adına kayıtlı 2019 model Ford Courrier marka  06  plakalı araç P kalacaktır. P ait olacak, ona verilecektir.Y araba ile ilgili hiçbir hak iddia edemeyecektir.

                       Tarafımızca 01.04.2022 tarihinde VAN 2. Aile Mahkemesinde 2022/ E numaralı dosyada çekişmeli boşanma ve  Van 1. Aile Mahkemesi 2022/ E numaralı dosyası ile mal rejiminden kaynaklı mal paylaşımı davasını açtık . 01.04.2022 tarihinde davamız açıldıktan hemen sonra ,  yaklaşık 1 saat içinde mahkeme ihtiyati tedbir talep etmemize rağmen  ; davalı Y adına kayıtlı, tarafların evlilik birliği içinde ortaklaşa olarak aldıkları   2957 ada 18 parsel 11 nolu bağımsız taşınmaz (ev) tapuda  3. Bir kişi ye devredilmiştir. İlgili taşınmaz 735 Bin TL ye 01.04.2022 tarihinde satılmıştır.98 Bin TL si 01.04.2022 tarihinde , kalan 637 BİN TL , 04.04.2022 tarihinde  Y ‘nun hesabına yatırılmıştır. 04.04.2022 tarihinde  MAHKEMEDEN banka hesaplarına tedbir koyulmasını talep ettik , akabinde Y nun tüm banka hesaplarına bloke koyulmuştur. İlgili taşınmazın satımından kalan 505.475.00 TL ( beş yüz yetmişbeşbin dörtyüz yetmiş beş )  bulunduğu ZİRAAT BANKASI HESABI na tarafımızca bloke koyulmuştur.

                       Y Ziraat Banka hesabında bulunan 505.475.00 Bin TL den , davacı eşi P na  320.000 ( ÜÇYÜZ YİRMİ BİN TL) ödeyecektir. Bu şartla Ziraat bankası hesabındaki bloke kaldırılacaktır. Yavuz Selim ESENOĞLU ,Her ihtimale karşı BLOKE KALKTIKTAN sonra tazminatı ödemediği takdirde cezai şartla birlikte 350.000 TL maddi tazminatı ödemeyi kabul etmektedir.

                      Y nun ZİRAAT BANKASIN daki 505.475 TL nin bulunduğu hesabındaki bloke 06.04.2022 tarihinde mahkeme aracılığıyla kaldırılacaktır. Aynı gün içinde 06.04.2022 tarihinde bloke kaldırıldıktan hemen sonra  320.000 TL artı 10.000 de avukatlık ücreti olmak üzere 330.000 ( Üç yüz otuzbin )TL P nun ZİRAAT BANKASI TR  hesabına Y tarafından gönderilecektir. Y ,Her ihtimale karşı BLOKE KALKTIKTAN sonra tazminatı ödemediği takdirde cezai şartla birlikte 350.000 TL maddi tazminatı ödemeyi bu anlaşmalı boşanma protokolüyle taahhüt etmektedir.

4-)  SOYADI               :

Eşlerde P  , boşanmadan sonra kendi ailesinin soyadını kullanacaktır.

5-)YARGILAMA , HARÇ GİDERLERİ VE VEKALET ÜCRETİ

Y 10 BİN TL avukatlık ücretini Avukat Gökhan BAŞKURT a ödeyecektir.

6) Tarafların üzerlerinde uzlaştığı yukarda şartları yazılan anlaşmalı boşanma protokolü , çekişmeli boşanma davasının açılmış olduğu  VAN 2. Aile Mahkemesinde 2022/ E numaralı dosyasına sunulacaktır. Tarafların anlaşmaktan vazgeçmesi halinde çekişmeli boşanma davasındaki taleplerimiz devam edecek ve çekişmeli boşanma davasına devam edilecektir.

SONUÇ ve TALEP      :

                İşbu protokol gereğince taraflar, serbest iradeleriyle yukarıda belirtilen konularda anlaşma sağlamış olup, bu koşullara binaen boşanmayı kabul etmektedirler. Tüm bu nedenlerle, Sayın Mahkemece bu protokolün kabulü ile anlaşma doğrultusunda boşanmaya karar verilmesi, arz ve talep olunur.05.04.2022

                                    TARAF                                                                                               TARAF

                                     P                                                                                                               Y

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj
Whatsapp
Merhaba