skip to Main Content
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR     :

     1)  ÖZGÜR                                                T.C. Kimlik No :

Adres   :  EDREMİT / VAN

2)  BERİTAN                                           T.C Kimlik  No  :

Adres   : EDREMİT / VAN

 KONU              :  Anlaşmalı boşanmaya ilişkin olarak hazırlanmış ve taraflarca imzalanmış protokolün sayın mahkemeye sunulması hakkında.

                     Taraflar 10  yıldan beri evli olup , bu evlilikten 08.01.2007 doğumlu ÖMER  ,30.10.2012  doğumlu TUNCAY    , adlı müşterek çocukları olmuştur. 10 yılın sonunda taraflar, şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanma konusunda anlaşma sağlamış ve bu anlaşma doğrultusunda boşanmanın gerçekleşmesi için sayın mahkemeye başvurma gereği duymuşlardır.

                   Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını ve müşterek çocukların durumlarını düzenleyen ve işbu protokolü 23.12.2020  tarihinde imzalayarak,  VAN Aile Mahkemesi’ne verdikleri anlaşmalı boşanma dilekçesine ekinde, anılan mahkemeye sunmuşlardır.

PROTOKOL MADDELERİ :

                  Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan biz, boşanma isteğinde bulunuyor ve aşağıdaki hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul ediyoruz.

1-) VELAYET                     :

                  Tarafların evliliğinden doğan müşterek çocukları  ÜMİT ve ÖMER 18 yaşından küçüktürler ve yetişkin değillerdir. Her 2 müşterek çocuğunda velayeti annede kalacaktır.

                    Müşterek çocuklar babaları ÖZGÜR  ile her  ayın 1. Ve 3. Haftası haftasonu Cumartesi saat 10:00 ile Pazar 17:00 saatleri arasında ,  dini bayramların 2. Günü saat 10:00 ile 3. Günü saat 16:00 arasında görüşecektir. Temmuz ayının 1. Günü saat 10:00 ile  Temmuz ayının 15. Günü saat 17:00 tarihleri arasında , sömestri tatillerinde anne ve babanın belirleyeceği günlerde 1 hafta babada kalacaktır.  Belirlenen günlerin dışındaki görüşme taleplerinin, velayet hakkını kullanan eşe en az bir gün önceden telefonla haber verilmesi gerekmektedir. Görüşme talepleri, mücbir sebepler haricinde, velayet hakkını kullanan eş tarafından ret edilemez. Çocuk ile kişisel ilişki kurulması konusunda taraflar birbirlerine sorun çıkarmayacaklardır. Baba ile anne bu konuda kişisel ilişki kurulması yönünde mutabıktırlar.

2-) NAFAKA VE TAZMİNAT      :

                  Tarafların birbirlerinden herhangi bir maddi ve manevi tazminat talepleri olmayacaktır. Eş BERİTAN ın herhangi bir yoksulluk nafakası talebi olmayacaktır. Çocuklar ümit ve utku tuncay  1500 er lira toplamda 3000 lira iştirak nafakası baba Özgür  tarafından anne Beritan in İBAN ………………..numaralı ZİRAAT BANKASI hesabına her ayın 15 inde yatırılacaktır. Ayrıca nafakadan ayrı olmak üzere müşterek çocukların tüm eğitim giderleri baba ÖZGÜR tarafından ayrıca ödenecektir. Nafaka başladıktan sonra ,her 1 yıllık süre sonunda %10 oranında nafaka miktarı arttırılacaktır.

                   Taraflar birbirlerinden maddi ve manevi tazminat ve yoksulluk nafakası talebinde bulunmamışlardır. Taraflar bu husustaki taleplerinden bu sözleşme ile ileriye dönük olarak vazgeçmişlerdir. Taraflar bu konuda birbirlerini ibra etmişlerdir.

 

3-) MAL PAYLAŞIMI               :

                 1-)  Baba ÖZGÜR  adına kayıtlı bulunan …………… no lu daire boşanma kararı kesinleştikten sonra satılacaktır. Evin satış zamanı noktasında eşler boşanma kararı kesinleştikten sonra birlikte karar verilecektir.Evin üzerine çekilen konut kredisi kapatılarak kalan satış bedeli eşler arasında eşit şekilde paylaşılacaktır. Evin tahmini değer 1.800.000 ( Bir milyon sekizyüz bin) TL dir. Üzerindeki konut kredisi 300.000 Bin TLdir. Konut kredisinin aylık ödemesi 2960 TL dir. İlgili kredi ev satılıncaya kadar eş ÖZGÜR tarafından kredisi ödenmeye devam edilicektir.

                       ÖZGÜR ün kişisel eşyaları dışındaki tüm ev eşyaları tamamen BERİTAN a bırakılacaktır.

                      Yukarda bilgileri verilen taşınmazın kira bedeli 4000 TL dir. Kira bedelini halihazırda eş  ÖZGÜR almaktadır. Konut satılana kadar kira bedelini eş BERİTAN almaya devam edecektir.

                  2-) Baba ÖZGÜR  adına kayıtlı olan ………… plakalı araç boşanma davası kesinleştikten sonra satılacaktır. Elde edilen satış bedeli eşler arasında eşit olarak paylaştırılacaktır. Aracın tahmini güncel bedeli 120.000 TL dir.

4-)  SOYADI

Eşlerde  BERİTAN , boşanmadan sonra kendi ailesinin soyadını kullanacaktır.

5-)YARGILAMA , HARÇ GİDERLERİ VE VEKALET ÜCRETİ

Mahkeme sonunda Harç ve giderleri ve vekalet ücreti eş ÖZGÜR tarafından ödenecektir.

               Tarafların bu sözleşmeyle boşanmanın asli ve feri unsurları konusunda herhangi bir alacakları kalmamıştır. Kamu düzenini ilgilendiren hususlar dışında hiçbir şekilde taraflarca bu alacaklara ilişkin herhangi bir talep ya da dava açılmayacaktır. Taraflar bu haklarından bu sözleşmeyle feragat ve ibra etmektedirler. Bu sözleşme boşanma kararı kesinleştikten sonra taraflar için bağlayıcı olacaktır.

SONUÇ ve TALEP      :

                   İşbu protokol gereğince taraflar, serbest iradeleriyle yukarıda belirtilen konularda anlaşma sağlamış olup, bu koşullara binaen boşanmayı kabul etmektedirler. Tüm bu nedenlerle, Sayın Mahkemece bu protokolün kabulü ile anlaşma doğrultusunda boşanmaya karar verilmesi, arz ve talep olunur.23.12.2020

 

TARAF                                                                                  TARAF

ÖZGÜR                                                                                     BERİTAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj
Whatsapp
Merhaba