skip to Main Content
İdareye Başvuru Dilekçesi – Iyuk 11 – Tam Yargı Davası Açılmadan önce Idareye Başvuru Dilekçesi

İdareye Başvuru Dilekçesi – iyuk 11 – Tam yargı davası açılmadan önce idareye başvuru dilekçesi

T.C MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA

Başvuran Kişi :                                      ( Müteveffanın babası )                           TC : 

Vekili               : Av. Gökhan BAŞKURT

Adres               : Selimbey Mah. Kale Yolu Üzeri Hukukçular İş Merkezi Kat:4 No:30 İPEKYOLU VAN

Konu                : 24.07.2017 tarihinde çobanlık yaptığı esnada 3 iran askerinin sınır ihlali yaparak ülkemize girmesi müteveffa  ı öldürmesi ve koyunlarını gasp etmesi ve tekrar iran sınırına dönmesi ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendi vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlama yükümlülüğünü yerine getirmediğinden dolayı öldürülen kişinin yakınlarının Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yetkili idari kurumlarına karşı maddi ve manevi tazminat talebidir.

Başvuru Tarihi  : 13.07.2021

Olay tarihi         :24.07.2017

AÇIKLAMALAR

          Müteveffa  İran sınırına yakın bir bölgee bulunan Böğrüpek köyünde yaşamaktadır.Geçimini koyun  otlatarak, çobanlık yaparak sağlamaktadır.24.07.2017 saat 08:00 da köyüne yakın bölgede koyunlarını otlatırken , 3 iran askeri sınır ihlali yaparak ülkemiz topraklarına girmişlerdir. Kendisinden koyunlarını istemişlerdir.Müteveffa bu duruma rıza göstermeyince  ı vücudunun silahla değişik yerlerinden yaralamışlardır. Ve sonra hayatını kaybetmiştir.İran askerleri koyunları gasp edip , koyunlarla birlikte kendi ülkelerine dönmüşlerdir.

               Bu olayla ilgili BAŞKALE CUMHURİYET SAVCILIĞINCA  SORUŞTURMA açılmış ve halen devam etmektedir.

*** Gerek anayasanın 17 . maddesi , Emsal Anayasa Mahkemesi Kararları ,1937 Tahran anlaşması , Kara sınırlarının Korunması ve  güvenliği hakkında yönetmelik , uluslar arası anlaşmalar gereği İDARENİZ sorumludur. Devlet bireyin maddi ve manevi varlığını , kişinin yaşam hakkını , vücut bütünlüğünü korumakla yükümlüdür.

        Tüm bu nedenlerle ve açıkladığımız üzere     adli vatandaşın ölüümü ile ilgili hayatını kaybetmesi neticesinde babası mağdur olmuştur. Babası ailenin geçimini sağlayamamaktadır. İdareniz müvekkilimin maddi ve manevi zararını karşılama noktasından hukuken ve ilgili kanunlar neticesinde sorumludur.

SONUÇ VE TALEP  : Yukarda açıkladığım gerekçelerden dolayı idarenizin hukuki ve kanunlardan doğan sorumluluğu bulunmaktadır.Müeveffanın babasının bu ölümden dolayı mağrum kalacağı maddi tazminatın ve oğlunu ölümünden dolayı çektiği acı,elem ve ızdırabı bir nebzede azaltmak için 200.000.00 ( İkiyüzbin TL ) MADDİ  , 200.000.00 TL MANEVİ zararının karşılanması gerekmektedir.Yasal süresinde karşılanmadığı ya da tarafımıza cevap verilmediği takdirde idareniz aleyhine dava açılacaktır. Saygılarımla .13.07.2021

 

EKLERİ : AVUKATLIK VEKALETNAMESİ

 

                                                                                                   TALEPTE BULUNAN  VEKİLİ

                                                                                                                 AVUKAT GÖKHAN BAŞKURT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj
Whatsapp
Merhaba